Voedsel-bos

Uit: Dagblad van het Noorden

‘EigenWijs creëren wij samen een voedselparadijs’. Wethouder Rico Schans loopt voorop in feestelijke optocht door Smilde

Met wethouder Rico Schans als eregast liepen kinderen van integraal kindcentrum Prinses Margriet donderdagochtend in een feestelijke lawaaioptocht door Smilde heen. Het kindcentrum adopteert een stukje van het Voedselbos in Smilde en de optocht door het dorp was hiervan de feestelijke start.

Na de onthulling van het bord ‘EigenWijs, creëren wij samen een voedselparadijs’ gingen de eerste echte aardappelen en kapucijners de grond in. Bij iedere aardappel legden de kinderen een happy stone neer.

De adoptie van het stukje voedselbos is een samenwerking tussen IKC Prinses Margriet, Samenleven op de Smildes, het Kyllotsbos en Lifestyle Kits Primair. Het integraal kindcentrum wil hiermee een steentje bijdragen aan het Samenleven op de Smildes. Dit initiatief van Rian van Eijden richt zich op het welzijn en gezond ouder worden van jong en ouder en om het samenleven te bevorderen.

Meer bewust

Het voedselbos wordt onderdeel van het lesaanbod van IKC Prinses Margriet. De insteek daarvan is dat kinderen zich meer bewust worden van voeding en het proces dat daaraan vooraf gaat. Met een beetje succes kunnen de kinderen van het integraal kindcentrum volgend jaar de vruchten plukken van dit mooie initiatief.

Recente berichten
Call Now Button