Fancy fair

Uit: De Krant van Midden-Drenthe

Verkoop van kunstwerken, loempia’s, rad van fortuin, spijkerpoepen en nog meer. Gezellige fancy fair op IKC Prinses Margriet in Smilde

Allerlei feestelijkheden vrijdag op het plein van IKC Prinses Margrietschool in Smilde. Niet alleen waren leerlingen en leerkrachten blij dat de zomer officieel begon, maar bovenal omdat ‘s middags een fancy fair op het programma stond.

Alle leerlingen en ook de kinderen van de opvang hadden in de weken ervoor prachtige kunstwerken gemaakt en deze mochten zij tijdens de fair verkopen. Naast de verkoop van deze prachtige kunstwerken was er nog veel meer te koop én te doen.

Loempia’s

Sylvia van der Plas vertelt namens de ouderraad enthousiast over de voorbereidingen en activiteiten: „Zo had een moeder van school overheerlijke loempia’s gemaakt en ook een broodje hamburger stond op het menu met als toetje een zelf versierd cakeje.” Er was de mogelijkheid om op professionele wijze een shirt te laten drukken en de mooiste glitter-tatoeages te plaatsen. Veel sportievelingen gingen de uitdaging aan om een potje te spijkerpoepen of bij een ander spel.

Van der Plas: „Ook kon een gokje worden gewaagd bij het rad van fortuin, waar geweldige prijzen te winnen waren. Allemaal gedoneerd door onze sponsoren.” De opbrengst van de fair gaat naar de ouderraad van het IKC, daar worden weer leuke activiteiten en materialen van bekostigd.

Brandweer

Het bezoek van de plaatselijke brandweer was de kers op de taart. Van der Plas: ,,Vol trots konden zij hun nieuwe tankautospuit laten zien. Veel aspirant brandweerlieden zaten glunderend achter het stuur of heel stoer achterin de cabine. Ook werd er al enthousiast geoefend met het dragen van een echte persluchtfles.”

Recente berichten
Call Now Button